Istra Pomaže – O nama

Kako je nastala udruga Istra Pomaže

Nakon razornog potresa koji je 29.12.2020. pogodio područje Banovine cijela Hrvatska se digla na noge i pokazala ogromno srce i empatiju za ljudsku nesreću, kao i toliko puta do sada. Potaknuti željom da pomognu ljudima pogođenim katastrofom i poduzetnici su se odmah organizirali i stavili na raspolaganje sve svoje resurse: vozila, materijale, financijska sredstva… Okupljeni u Udrugu Glas Poduzetnika i u Istri su se odmah nakon tragedije oformile grupe po gradovima. Bez previše razmišljanja konvoji pomoći su vrlo brzo krenuli prema Banovini.

Tako smo se i mi okupili. Doslovno preko noći organizirali smo prikupljanje donacija i prijevoz. Nismo se poznavali i nije nam to bilo bitno. Neopterećeni sustavom, jer poduzetnici su navikli biti prepušteni sami sebi, vrlo brzo oformili smo ekipe koje su počele redovito odvoziti i dostavljati pomoć potrebitima. Dobar osjećaj i ogromna pozitivna energija povezala je nas nekoliko u jednu lijepu priču zbog koje smo odlučili i dalje pružati pomoć potrebitima. Naš poduzetnički duh bio je okidač za želju za promjenom i boljom organizacijom humanitarne pomoći. Tako je nastala naša Udruga Istra Pomaže. Ovdje smo, ne idemo nikuda i spremni smo pomoći svakome kome je pomoć potrebna.

Spremni smo pomoći svima kojima je pomoć potrebna!

note_altDokumenti

Statut udruge Istra Pomaže (PDF)

Izvještaj o prihodima i rashodima neprofitnih organizacija za razdoblje 01.01. do 30.06.2021. (PDF)

receipt_longGodišnji financijski izvještaji za 2021

file_downloadGodišnji financijski izvještaj udruge Istra Pomaže – Bilješke (PDF)

file_downloadGodišnji financijski izvještaj udruge Istra Pomaže – Referentna stranica (PDF)

file_downloadGodišnji financijski izvještaj udruge Istra Pomaže – Bilanca (PDF)

file_downloadGodišnji financijski izvještaj udruge Istra Pomaže – Izvještaj o prihodima i rashodima (PDF)

Osnivači udruge Istra Pomaže

Damir Bubić

Predsjednik udruge

iz Pule, osnivač je i suvlasnik uslužnog obrta BUBIĆ koji uspješno posluje od 2013. g. i ima 6 stalno zaposlenih djelatnika. Aktivan volonter u mnogobrojnim udrugama. Često sudjeluje u različitim humanitarnim akcijama kako na području Istre tako i na ostalim područjima gdje je pomoć potrebna.

Tihomir Bengeri

Zamjenik predsjednika udruge

35 godina, iz Varaždina, poduzetnik od 21. godine. U Poreču živi i radi od 2018. Vlasnik tvrtke BENTRA d.o.o. specijalizirane za SEO, SEM i digitalnu analitiku.

Robert Trošt

Tajnik udruge

iz Kurili kod Kanfanara, vlasnik je i direktor tvrtke LUCKY WAY d.o.o. Uspješno posluje već više od 20 godina i bavi se uslugama iznajmljivanja vozila, brodica i sportsko-rekreativnih sadržaja. Posjeduje višegodišnje iskustvo u prodaji te rada u branši elektrotehničke struke (elektroinstalacije, klimatizacija, automatika).

Kristian Korunić

Upravni odbor

iz Poreča, vlasnik je i direktor konzultantske tvrtke MONEO savjetovanje d.o.o., specijalizirane za poslove financijskog konzaltinga, EU fondova i poslovne edukacije, s uredima u Poreču i Zagrebu. Ujedno i koordinator Odbora za EU fondove u UGP-u te regionalni koordinator UGP-a za Istru.

Alenka Defar

Upravni odbor

iz Pazina, vlasnica je obrta EUROS koji pruža usluge zastupanja u osiguranju, dobrovoljnim mirovinskim fondovima i mirovinskim osiguravajućim društvima. Poduzetničku karijeru započela je 2000.g. u financijskom sektoru, a paralelno se bavi i turističkim djelatnostima. Sudjeluje u mnogim humanitarnim akcijama nekoliko udruga.

Istra Pomaže - Radojka

Radojka Bartulić

Upravni odbor

iz Cera kraj Žminja. Supruga, majka, vlasnica OPG-a. Aktivno volontira već dugi niz godina i uključuje se u humanitarne akcije.

editŠto drugi pišu o nama