Dovršetak akcije “Novi Početak”

Teško je smišljati uvijek iznova imena akcija, ali „Novi početak“ je opravdala svoje ime.

Nakon požara od 15.06.2021. godine koji je iza sebe pustio ogromnu štetu sada imamo sasvim drugačiju sliku. Zahvaljujući angažmanu Silvana Bartolića prijatelja od Gracijana i Mirjane u cijelu priču uplela se i naša udruga. Kao i uvijek nismo mogli okrenuti glavu bez obzira što je u pitanju bio skladišni prostor koji koriste vlasnici T.P.O Klementina-e. U nevolji bi svi trebali biti jednaki, a nakon iskrenog angažmana od strane Silvana nismo ni imali drugog izbora.

Prvi odlazak na teren radi detaljnijeg upoznavanja sa situacijom dok je još sve zaudaralo po gareži bilo je nešto što neće tako lako izaći iz glave. Pod hrpom pepela nalazio se nečiji životni trud i nešto što je trebalo financijski osigurati obitelj obzirom da žive samo od toga.

Od trena kada je požar ugašen očajavanje i beznađe zahvaljujući mještanima sela Zoričići zamijenili su nada i želja da se krene ispočetka. Mještani su bili prvi koji su uskočili u pomoć i pomogli u raščišćavanju zgarišta. Nakon toga uključila se udruga.

Prvo je bilo potrebno provjeriti statiku objekta i onda odlučiti što i kako dalje. Zahvaljujući angažmanu statičara Ede Vretenara koji pregled i mišljenje nije naplatio saznali smo da statika objekta nije narušena i da se može krenuti u obnovu. Tu u tim početnim akcijama Silvano se opet pokazao i dogovarao sa kolegama i poznanicima uplate za obnovu. Sve je nekako mirovalo preko ljeta gdje smo se svi više orijentirali na odrađivanje sezone pa su ozbiljnije akcije krenule tek oko listopada. Nažalost u organizaciji ovakvih akcija često bude i lažnih obećanja pa smo čekali knaufere koji se nikad nisu ni pojavili. Odlučili smo samostalno krenuti sa obnovom i odraditi obećano.

Prvo se moralo urediti manji prostor pa tek onda onaj veći. Dok se u malome guralo nas 2-3 za veći je bilo potrebno više osoba što smo uspjeli i osigurati. Nakon dovršetka građevinskih radova na scenu stupaju ŽIKOVIĆ d.o.o. koji su osigurali sav potreban materijal za električne instalacije i INSTAL d.o.o. iz Poreča koji će odraditi sve električarske radove.

Veliki dobitak za ovu akciju, ali i našu udrugu je suradnja sa „Grupom Katoličke Mladeži Poreštine“ čije članove nikad nismo ni upoznali, a pomažu nam prikupljanjem donacija i sada konkretnom pomoći u obnovi. To je nešto što ćemo u budućnosti nastaviti njegovati, ali i produbiti jer suradnja sa ovako kvalitetnim udrugama može donijeti samo dobre stvari za cijelu zajednicu.

Ovim putem moramo i iskoristiti priliku za pohvalu na velikom angažmanu našeg Tajnika udruge Roberta Trošta koji je odradio ogroman posao volontirajući u Zoričićima.

Nešto čime se još možemo i pohvaliti je i angažman članice udruge Alenke Defar koja će preko vlastitog poduzeća EUROS napraviti policu osiguranja koju će izraditi o vlastitom trošku i tako zaokružiti cijelu ovu priču.

Zahvaljujemo se svim mještanima, donatorima i volonterima na pomoći. Zadužili ste nas svojim angažmanom i dokazali nam da ljudska dobrota nema granice.

VELIKO HVALA SVIM DONATORIMA I VOLONTERIMA

Volonteri „Grupe Katoličke mladeži Poreštine“ Robi i Davor

Statičar Edo Vretenar

Volonteri udruge Istra Pomaže:

Mario Staraj

Daniel Cetina

Robert Trošt

Damir Bubić

ŽIKOVIĆ d.o.o. donacija svog materijala za nove instalacije

INSTAL d.o.o. donacija montaže nove električne instalacije

EUROS obrt za zastupanje u osiguranju za donaciju police osiguranja

Goran Glad – donacija 1 000,00 kn u kešu za materijal

Danijel Gavrić i Zvonimir Mijačević na donaciji trimera

UPLATE PRISTIGLE NA ZASEBNI RAČUN OTVOREN OD STRANE UDRUGE

M.K. – 200,00 kn

S.B. – 250,00 kn

D.B. – 50,00 kn

T.M. – 100,00 kn

PRAVNA OSOBA – 1 000,00 kn

S.M. – 300,00 kn

ISTARSKA WEB TRŽNICA – 3 750,00 kn

PRAVNA OSOBA – 1 500,00 kn

A.D. – 375,00 kn

UDRUGA PČELARSKO DRUŠTVO „NEKTAR“ POREČ – 3 000,00 kn

NK JADRAN POREČ – 5 000,00 kn

Ukupno uplaćeno na račun 15 525,00 kn od čega je dosad potrošeno:

Leđni trimer – 2 750,00 kn

Građevinski materijal – 3 078,55

Na računu je preostalo 9 696,45 kn što će biti utrošeno na kupnju novog alata čije račune ćemo naknadno objaviti.

DONACIJE PREDANE DIREKTNO OBITELJI RADIN NA RUKE ILI RAČUN

OPĆINA TINJAN – 2 000,00 kn

R.D. – Sportski bicikl

R.D. – 3 000,00 kn

P.M. – 600,00 kn

PRAVNA OSOBA – 3 500,00 kn

PRAVNA OSOBA – 400,00 kn

V.R. i V.R. – 1 000,00 kn

PRAVNA OSOBA – 250,00 kn

Novogodišnji humanitarni turnir u malom nogometu
Dovršetak 2. dijela akcije “Za malenog Stjepana”