NK Jadran – Poreč i Istra Pomaže za P.T.O. Klementina

Danas, 26.08.2021. u prostorima kluba, osim predstavljanja ciljeva NK Jadran – Poreč za nadolazeću sezonu, potpisana je i povelja o suradnji s našom udrugom Istra Pomaže s ciljem jačeg usmjerenja kluba ka provedbi humanitarnih akcija na području Istarske županije. U sklopu toga predstavljena je i nova garnitura dresova s istaknutim logom udruge Istra Pomaže.

U okviru suradnje, udruga Istra Pomaže i NK Jadran – Poreč poticat će unapređenje razvoja lokalne zajednice i razvoja građanskog društva financiranjem, odnosno sufinanciranjem programa i projekata od općeg interesa. NK Jadran – Poreč podržat će sve sadašnje i buduće humanitarne aktivnosti udruge Istra Pomaže.

U lipnju ove godine požar uzrokovan neispravnim ventilatorom na hladnjaku obitelji Radin odnio je sav alat i strojeve potrebne za obavljanje posla. Alati, strojevi, košnice, sav pčelarski pribor i skladište, sve što im je potrebno za rad doslovno je nestalo. Gracijano i Mirjana, mnogima poznatiji kao P.T.O. Klementina sa štanda u Žbandaju, svojim radom prehranjuju cijelu svoju obitelj. Šteta je ogromna i ovom akcijom cilj nam je pomoći im da opet stanu na noge.
Kao i uvijek do sada pokazalo se da postoji jako puno ljudi dobra srca i dio potrebnih radova odlučila su donirati privatna poduzeća. Dio alata i strojeva također će dobiti donacijama dobrih ljudi, ali unatoč svemu tome, popravak i nabava potrebnog zahtijeva poprilično velika financijska sredstva. Objekt je pregledan od strane statičara i čekamo finalni projekt obnove.

Vjerujemo da ćemo ovom humanitarnom akcijom uspjeti prikupiti veći dio sredstava kako bi obitelj što prije mogla nastaviti rad i normalan život. Osim novčanim prilogom možete im pomoći i donacijom materijala potrebnog za obnovu objekta te donacijom alata i strojeva koji su im prijeko potrebni za rad.

Sve dodatne informacije u vezi same akcije uskoro možete saznati na ovim web stranicama ili na Facebook stranici Istra Pomaže gdje se ujedno nalaze kontakti osoba koje su zadužene za prikupljanje i organizaciju same akcije.

Kao doprinos kluba ovoj akciji bit će pozvani svi navijači i simpatizeri kluba da dođu na prvu utakmicu koja će se održati 04.09. u 17:00 sati protiv NK Krk, a sav prihod od prodaje karata ići će za akciju P.T.O. Klementina.

Humanitarni projekt za Udrugu za zaštitu životinja Anima Dvor
Za Petra i Mirjanu