5. odlazak 07.03.2021.

Iako kasnije od planiranog vratili smo se na teren. Donacije je sve teže prikupljati jer se sve manje ljudi odaziva na apele, ali nije nikoga za kriviti.

Na našu sreću nismo napunili jedan već tri velika teretna kombija. Posebno smo ponosni što smo opet pomogli prevesti stvari osobama koje su nas zamolile za pomoć. No krenimo redom 😊

Akcija je krenula u subotu ujutro kada smo počeli sa prikupljanjima po adresama donatora. Ponovo smo obišli veći dio Istre od nama najjužnije točke u Banjolama pa sve do najsjevernije u Buzetu. Iako smo krenuli sa „lako ćemo“ na kraju dana jedva smo čekali odlazak kućama. Kako se u subotu neplanirano napunilo 2 kombija u nedjelju smo napunili treći pa polazak gore.

Vrijeme je bilo idealno. Još nikada nam nije bilo tako lijepo i toplo, idealno za iskoristiti dan na najbolji mogući način. Volontiranje u Banovini.

Prva adresa jučer, ali i za ubuduće, bila je dvorište gospodina Mirana Marekovića gdje on i Anita Kramarić neumorno prikupljaju i dijele donacije onima kojima je to potrebno. Nakon njih krenuli smo po Glini uzduž i poprijeko te razvozili bicikle, ormare, komode, namještaj i raznu drogeriju.

Što bi ovoga puta izdvojili… definitivno nastavak komunikacije sa udrugom Pozitiva, ali i razmjena podataka oko donacija i uspostave šatora od strane njihove udruge sa kojom već neko vrijeme uspješno surađujemo i namjeravamo tako i nastaviti. Osim prostora za donacije nudi nam se i smještaj za volontere te ono najbitnije pomoć oko prijevoza donacija.

No da Vas ne bombardiramo sa previše informacija odjednom ostanimo zasad na ovome, a vjerujte nam ovo je tek početak. 😊

POPIS DONATORA ZA 5. ODLAZAK NA TEREN 07.03.2021

ILIJA BUNČIĆ

Madrac 190/90 1 kom, Tambure, Suđe i posuđe, Mala komoda

RENATA PEHAREC

Dvokrilni ormar, Radni stol sa stolicom, Krevet za jednu osobu sa madracom

BARTULIĆ NEVENKA

Trosjed, Bicikla

E.H.O

Mala škrinja (ladičar), 200,00 kn (kupljeno 100,00 kg ljepila za keramiku i 20 kvadrata mrežice za fasadu)

ILIJA BALJAK

Donacija crijepa gospođi iz Gline (usluga prijevoza sa strane udruge)

BROZAN DRAGICA

Trosjed, Dvosjed, Stol sa 6 stolica (komplet), 3 kuhinjske stolice, Štednjak

JELENA GRUJIĆ

Peterokrilni ormar, Bračni krevet sa 2 podnice i velikim madracom

ROBERT TROŠT

Bicikla 8 komada

MORENA ŠURAN

Kada Kolpasan 170 – 75, Umivaonik, Protočni bojler, Slavine

Moja priča – Anita Klasnić
Udruga Istra Pomaže na predstavljanju gradovima