Druženje u Zagrebu

Uvertira eventa koji je bio prethodnog tjedna organiziran zahvaljujući ESN Zagreb bila je tragična pogibelj našeg kolege volontera u Ukrajini 12.09.2022. godine. Dok smo svi mi koji smo ga poznavali i surađivali s njim još bili u šoku i borili se s tim svaki na svoj način kolega Andrija iz nama prijateljske udruge UAO (Ukraine Aid Operations) bio je taj koji je bio u konstantnom kontaktu sa obitelji, a ponajviše s bratom Lovrom. Iako shrvani tugom brat i mama pokojnog Andre pokazali su ogromno srce.

Lovro se odlučio aktivirati kako bi u spomen na svog brata nastavio njegovo djelovanje i na taj način se povezao sa udrugom Istra Pomaže. Iskoristio je svoje članstvo u ESN-u te sa njima dogovorio da prihod planiranog eventa ide za udrugu kako bi se dalje nastavilo pomagati Ukrajincima.

Nakon te odluke sve je išlo brzo, a usput su nam se pridružili mnogobrojni volonteri hrvatski, ali i ukrajinski. Veliko hvala Mirjani Čutuk koja se angažirala oko kolača za goste eventa te curama i gospođama, ali i mladićima koji su u tome i pomogli.

Sam event je prošao savršeno te smo uz veliku pomoć ESN-a Zagreba i internacionalnih studenata koji su nazočili karaokama prikupili 5010,00 kn, a na štandu gdje su se za donacije nudili suveniri iz Ukrajine dodatnih 970,00 kn.

Prikupljena sredstva utrošiti će se u izradu vunenih čarapa, svijeća i na ostale potrebe Ukrajinaca.

I na kraju ponosni što nas prepoznaju kao ozbiljne partnere zahvaljujemo se ESN Zagreb na ukazanom povjerenju, ali i želji za pomoći osobama u nevolji.

Rezime akcija i inicijativa za pomoć Ukrajincima u Ukrajini i izvan nje
Istriana za humanost 2022