Nova službena akcija Udruge „Svi za Ukrajinu“

Iako smo nestali iz medija to ne znači da smo prestali biti aktivni, dapače. Činimo možda i više sada nego u početku rata samo što dogovori i pregovori oko projekata traju i dok se ne finaliziraju ne izlazimo van sa podacima.

Sreća u nesreći priljev novih Ukrajinaca se smanjio, ali problem je zbog sezone stalno gube smještaje. Povremeno iskrsne nešto novo, ali to se praktički odmah napuni. Nažalost slijedom toga neki su prisiljeni vratiti se doma iako još to i nije sigurno.

Sada, sa odmakom od 3 mjeseca i mnogobrojnih iskustava možemo samo žaliti što nije učinjeno više.

Sudjelovali smo zahvaljujući Vašim donacijama u mnogobrojnim transportima koji su odlazili za Ukrajinu, ali i osobno otišli gore. Bavimo se problemima u Hrvatskoj, ali i pomažemo vani zahvaljujući mnogobrojnim međunarodnim suradnjama.

Istra Pomaže pokretač je međunarodne platforme „Zajedno smo jači“ čiji je cilj okupiti udruge iz Hrvatske i okruženja kako bi se pomoć Ukrajini osnažila i nastavila jer ovom ratu ne nazire se kraj, a isto tako sa udrugama iz susjedstva pripremati ćemo se za sve naredne izazove koje su pred nama.

Tečaj hrvatskog jezika koji je pokrenut preko udruge završio je ovaj tjedan zbog ljetne pauze. Od početnih 22 polaznika/ca na kraju se broj sveo na 4-5, ali to je bilo i razumljivo zbog sezone. Na jesen nastavljamo u još jačem ritmu.

Dio planiranih projekata odnosi se i na veću pomoć Ukrajincima, no o tome ćemo kada za to dođe vrijeme.

Slijedom svega što smo odradili i odrađujemo jedina logična stvar je bila da pokrenemo vlastitu akciju sa odobrenjem prema zakonu o humanitarnim akcijama i opet na sebi svojstven način pokažemo što i kako možemo. Naravno veliki vjetar u leđa je bila donacija o kojoj ćemo u budućnosti nešto više napisati i pomogla nam je da već u narednih nekoliko dana odradimo 2 transporta prema Ukrajini. Kao udruga od početka svojeg djelovanja nikada nismo vozili u sabirne centre pa tako ni sada kada je konačni cilj puno dalji. Sklopili smo mnogobrojna partnerstva sa provjerenim udrugama iz Ukrajine i nastavljamo dalje uz međusobnu suradnju. Mi prikupljamo i dovozimo, a oni doslovce stavljaju glavu u torbu svaki puta kada idu u podjelu jer mjesta na koja oni nose volonteri ne odlaze.

Treba nam Vaša podrška u daljnjim nastojanjima da pomognemo, trebamo Vaše ideje i Vašu pomoć. Trebamo Vas da nam budete partner u vremenima kada nismo sigurni ni u ono što nas sve skupa čeka, ali samo tako možemo osigurati mirniju i sigurniju budućnost za sve. Jer ZAJEDNO SMO JAČI !!!

Akcija je pokrenuta pod nazivom „SVI ZA UKRAJINU“. Sve detalje objaviti ćemo kroz naredne dane. Ne živimo u bajci i ne gledamo svijet ružičastim naočalama. Sasvim smo realni u pogledu svoje, ali i svjetske budućnosti. Uspjeh u ovoj akciji od velike je važnosti nama, ali i našoj zajednici kako bi se zajedno osnažili i bili spremniji za nove izazove.

Tko želi može uplatiti i na zasebni račun otvoren za ovu akciju, a mi ćemo učiniti sve kao i uvijek da opravdamo Vaše povjerenje!

Službeni račun akcije je
HR7223600001300174658
SWIFT: ZABAHR2X

Prvo druženje sa našim gostima iz Ukrajine
Medicinska pomoć za Ukrajinu