Novi dom za Dražena

16.02.2021. godine stavili smo prvu objavu vezanu uz Dražena i traženja kampice za njega. Na žalost ili na sreću sve koje su bile raspoložive završile su na Banovini i ono što je preostalo moglo je poslužiti jedino za skladištenje alata. Imali smo svakakvih ponuda, prešli cijelu Istru i vračali se doma razočarani. No krajem godine sreća se preokrenula. Jednom pričom riješili smo više problema. Gospođa Drenka dobiva pomoć, a Dražen je danas nakon gotovo godinu dana dobio svoju kampicu!!!

Zahvale za ovu akciju idu našoj vjernoj pratiteljici akcija Tanji Kocijančić, ali i osobi oko koje se napisalo kilometre rečenica nakon potresa na Banovini. Velik u srcu i u prirodi Adriano Ukušić. Ne samo da je prošle godine u suradnji sa gospodinom Bernobićem i ostalima poslao više od 200 kućica na Banovinu nego je nastavio pomagati kada su već mnogi posustali. Prva namjera je bila osigurati kampicu za Drenku, a kasnije smo se spojili i u roku od 5 minuta riješili za Dražena. Što se tiče gospođe Drenke njena priča dobiva nastavak u petak kada ćemo biti primljeni od strane pročelnice iz grada i pri čemu moramo pohvaliti grad za otvoren dijalog i spremnost da se pomogne.

No vratimo se mi na našeg Dražena. Ovom suradnjom dobio je više od smještaja. Dobio je i mogućnost zaposlenja uz uvjet da se dovede u red. U tome neće biti sam, osobe koje od početka brinu o njemu zajedno sa učiteljicom Tea Sisko pratiti će njegov napredak i pokušati ga održati na pravom putu. Naravno da naša pomoć tu ne staje, ali daljnju mora i zaslužiti. Možda zvuči okrutno, surovo, ali Dražen je već bio pod skrbi CK Pula koji odrađuje ogroman posao za pomoć beskućnicima. Udruga Institut koja skrbi o trenutno stotinjak beskućnika na području Pule i Poreča također je upoznata sa slučajem Dražena. No takve udruge da bi održale red moraju imati pravila koja se ne smiju prekršiti i liniju koja se ne smije prijeći, a Dražen je sve to prekršio i sada mu nudimo novu priliku da dokaže i sebi i drugima da on to može.

Osigurati će mu se zdravstveno osiguranje. Tražimo stručne osobe koje bi bile voljne pomoći u ovom slučaju. Težak je možda i uzaludan, ali ako uspijemo, jednom čovjeku vratit ćemo život. Pomozimo Draženu!

Udruga Istra Pomaže u 2021
Pomozimo Drenki – Nastavak Akcije