Udruga Istra Pomaže u 2021

I tako prođe godina 2021. Da ste mene i kolege iz udruge prije godinu dana pitali čime će se baviti u ovoj godini sigurno nitko ne bi rekao da će biti član udruge i pokretati akcije, no tu smo gdje jesmo pa malo da rezimiramo godinu.

U ovoj objavi neću se osvrtati na financijsku godinu jer ću to odraditi kada bude sve knjigovodstveno zaključeno pa Vas informiram u sve do zadnje lipe ono čega ću se u ovoj objavi dotaknuti su osobe koje smo pomogli zahvaljujući Vama.

Od početka godine poveznica za udrugu je bila Banovina i uistinu smo gore bili i ostali aktivni što se u narednoj godini sigurno neće promijeniti čak prema najavama bi mogli ući i u jedan ozbiljniji projekt vezan uz obnovu.

Pomogli smo adaptirati stan u Vodnjanu za curu iz Siska koja je došla u Istru nakon potresa živjeti i raditi.

Pokrenuli smo akciju „Za malog borca“ koja je naišla na veliki odjek u javnosti. Želja nam je bila napraviti čvrsti krov, ali ponude koje smo dobivali bile su toliko visoke da sa nijednom nismo izašli u javnost. Trenutno iščekujemo odluku jedinice lokalne uprave dali će se to odraditi u sklopu proračuna ili ne. Sva sredstva koja su prikupljena za ovu akciju 3 350,00 kn utrošena su za kupnju pelena, drva, pomoć oko režija s time da je udruga još izdvojila više od 1 000,00 kn vlastitih sredstava te donator direktno donirao još 1 000,00 kn.

Pomagali smo i druge udruge kroz svoje donacije bilo kupnjom ili prikupljanjem od donatora.

Akcija na koju smo posebno ponosni je prikupljanje sredstava za liječenje Stjepana Budimira u kojoj je u prvoj akciji prikupljeno više od 162 000,00 kn, a sada u tekućoj prešli smo već 50 000,00.

Dalje se borimo za pomoć P.T.O Klementina u obnovi prostora koji je stradao u požaru. U planu je to i završiti kroz mjesec siječanj.

Na inicijativu udruge Unity TWG pokrenula se akcija za udrugu „Anima Dvor“ putem koje smo prikupili hranu za napuštene pse pod skrbi udruge.

Potpisali smo povelju o suradnji sa NK Jadranom iz Poreča uz čiju pomoć smo prikupili 5 000,00 kn za pomoć P.T.O Klementina.

Akcijom za Petra i Mirjanu stekli smo poznanstva sa osobama i udrugama sa kojima ćemo i dalje sigurno uspješno surađivati u budućnosti, a naša zadnja akcija koja je pokrenula javnost je vezana uz životnu priču gospođe Drenke i njene kćeri.

Sve u svemu izazovna i teška godina iza nas, a teške životne priče samo čekaju svoju objavu.

Ali nećemo završiti objavu u tmurnom tonu ima stvari koje nas itekako vesele. Veseli nas to što je naš trud prepoznat i što nam se nudi sve više suradnji i donacija. Od mogućnosti da se jedna od naših akcija nađe u projektu koji se provodi na fakultetu do najnovije vijesti da će se dio sredstava prikupljenih na malonogometnom turniru u nedjelju uplatiti udruzi. Ne žalimo se. Nemamo prostor, ali uvijek nađemo rješenje za sve tekuće potrebe. Ono što Vam možemo obećati da ćemo u narednoj godini biti još aktivniji, glasniji i uporniji.

I za kraj svima želimo sretnu Novu godinu 2022. ispunjenu srećom, zdravljem i blagostanjem kako bi mi i sve ostale udruge imale čim manje briga. Ali kada brige nastupe tu smo za Vas!

Pomozimo Drenki
Novi dom za Dražena