Pomozimo Drenki

Teško je svjedočiti i prenositi načine na koje se sve sudbina poigra sa ljudima. Najgore od svega što ni ne znamo kakve priče se odvijaju tu nama pred nosom. Do ove obitelji došao sam preko kontakta iz Zagreba koja je pročitala objavu osobe sa Banovine, a svi skupa pišu o obitelji koja se nalazi u Poreču. S jedne strane šokantno da se ovakve stvari dešavaju u „bogatoj” Istri kako nas percipiraju, a opet sa druge strane ljudi koji proživljavaju tešku sudbinu nakon potresa pokušavaju pomoći osobi iz Istre!

Drenka sigurno nije zamišljala ovakav život u Istri. Porijeklom iz Daruvara, naselila se na jednom placu koji joj je trebao biti prodan. Nakon što je napravila kakav takav objekt uselila se unutra sa svojim partnerom i kćerkom sa posebnim potrebama radila je po cijele dane da bi skrbila o obitelji. Sve je to nekako klapalo dok nije saznala da je partner silovao njenu kćer. Nakon toga život joj je krenuo nizbrdo. Ona se odaje alkoholu, a kćer prima jedna udruga iz Pule koja se brine o njoj. Drenka je ponovo po tko zna koji put krenula ispočetka, riješila se alkohola i na kraju biva deložirana iz objekta u kojemu je živjela na tuđoj zemlji. Nije otišla daleko, samo 50tak metara dalje u spremište za alat kojeg je pretvorila u novi „dom”. Dom je namjerno stavljen pod navodnike jer kako to nazvati domom kad je jedini wc koji imaš korišteni kemijski, tuša nema, a vodu ima ako ima kiše. Zidovi skrpani od dasaka i panela sa lošom ili nikakvom izolacijom. Sreća u nesreći je što ima predivne susjede koji joj pomažu koliko mogu.

U cijeloj toj tragediji Drenka je izuzetno skromna i otvorena osoba. Kada smo ju pitali što joj treba kao iz topa je odgovorila da ne treba ništa osim da se nekako uspije izboriti za gradski stan. Kasnije kroz razgovor smo uspjeli izvući od nje da je posudila uvijek od istih susjeda 400,00 kn za gorivo kako bi mogla koristiti agregate te kako ona kaže 2 metra drva da izdrži zimu iako je očito da joj treba više.

Ono što nas veseli u cijeloj priči je to da smo u kontaktu sa gradonačelnikom Poreča g. Peršurićem i sutra se prvo moramo telefonski čuti kako bi pokrenuli rješavanje Drenkine i Kristinine priče.

Dok sa gradom ne odradimo sve formalnosti ono što molimo sve Vas je da svojom uplatom ili donacijom drva pomognete prebroditi ovo razdoblje i da Drenka, Kristina i bor koji je smješten vani na kiši jer nemaju mjesta za njega unutra imaju ako ništa drugo toplu zimu.

Uplate idu na glavni račun udruge sa posebnom oznakom koju vi odlučite bitno da je vezana uz ovu objavu.

HR0923600001102913973
Udruga Istra Pomaže
Tomasinnijeva 12, Pula
Oib 44641956523

Podaci za uplatu donacije:

OPIS PLAĆANJA: Pomozimo Drenki

IBAN: HR0923600001102913973

ISTRA POMAŽE

Tomassinijeva 12, Pula

model „HR00“ i poziv na broj „OIB UPLATITELJA“.

OIB: 44641956523

Donaciju možete izvršiti i tako da skenirate 2D barkod iz Vašeg mobilnog bankarstva

Istra Pomaže - HUB3A

Hvala Vam za svaku Vašu uplatu!

Svi Za Stjepana 2
Udruga Istra Pomaže u 2021