Završetak akcije za Drenku i Kristinu

Mjesec veljača ostati će upamćen u našoj udruzi kao mjesec u kojem smo zaključili 3 akcije. Nakon nastavka akcije za Stjepana, završetka akcije „Novi početak“ sada smo zatvorili i neslužbenu akciju u kojoj smo pomagali Drenki i Kristini.

Ovo je bila jedna od težih akcija u pogledu uvjeta u kojima smo ih našli, ali i lakša zbog velikog broja osoba koje su se aktivirali i pomogle svojim doprinosom. U svakoj akciji pa i u ovoj stvorimo neka nova poznanstva i suradnje koje želimo i dalje nastaviti razvijati te zajedničkim akcijama pomagati gdje god se može.

Uz konstantnu pomoć koju dobivamo od Grupa Katoličke Mladeži Poreštine u ovu akciju uključile su se i navijačka skupina NK Jadran-a Šajete te na samom kraju akcije i udruga INSTITUT iz Pule sa rabljenim namještajem za opremanje stana.

Moramo naglasiti da je prvi inicijalni kontakt i informacija došla do nas od člana RF (Radničke Fronte) Istra i da smo zajedničkim snagama svatko u svojoj domeni rješavali problematiku ovog slučaja, no moramo istaknuti zbog više upita nakon pojavljivanja predsjednika udruge na slikama sa članovima RF-a da udruga Istra Pomaže nije vezana uz nijednu političku opciju i u javnosti se nikada neće svrstavati i birati strane u političkom životu regije ili države. Na nama je da pomažemo gdje možemo i zahvalimo se na pomoći onima koji nam se pridruže iz koje god stranke oni bili. Naša stranka su osobe kojima je potrebna pomoć i to se nikad ne smije promijeniti.

Zahvaljujući Vašim uplatama kada se dovrši još neke sitnice oko stana Drenki će preostati još cca 3 500,00 kn za potrošiti na njene potrebe.

Zajedno, svi skupa, napravili smo novu veliku stvar.

Hvala Vam svima na pomoći !

Dovršetak 2. dijela akcije “Za malenog Stjepana”
Pomoć ljudima sa ratom zahvaćenih područja